Atelier 3: ringmus


wouter duprez
(discipline)

Born 23 April 1989, Ghent, Belgium. Son to a civil servant and a police officer.

As a young child Wouter was confronted with a fascination for audio visual stimuli, and contrasting objects. This manifested in a love for visual arts. This accompanied with an equal fascination for the dark and macabre, led him to explore sculpture and installation.

Common themes in pieces are, malaise, darkness, doubt and fears.

Graduated as graphic designer, photographer in 2010 at Ottogracht, Ghent, Belgium. Bachelor Media arts, K.A.S.K. (School of Arts, Ghent, Belgium.) 2012 Master Media arts, K.A.S.K. (School of Arts, Ghent, Belgium.) 2013-2014

Currently working in Ghent @ het vogelnest vzw (Nieuwevaart 118D).

portfolio

contact:
het vogelnest t.a.v. wouter duprez
nieuwevaart 118D/201-204
9000 gent

ingeborg deglein
mixed media

°1990 Sint-Truiden

De menselijke figuur vormt de basis voor de antropomorfe wezens die Ingeborg’s barokke universum bewonen. Het zijn imperfecte figuren die het midden houden tussen mens en dier, man en vrouw. Ze zijn amorf en buiten proportie, anoniem maar bezield, beangstigend en monsterlijk, maar op een bepaalde manier toch herkenbaar. Perfectie is niet Ingeborg’s doel: de werken zijn ruw en direct, de vormen baldadig en grotesk; het is een manier om te tonen hoe een lichaam aanvoelt, beweegt en opgebouwd is. Haar materiaalgebruik kenmerkt deze ruwe en directe stijl; hout, metaal, papier-maché, schuim, textiel, gips, rubber, haar, kunststof, gevonden objecten en afbeeldingen worden moeiteloos gerecycleerd en met elkaar gemixt. Ze vermengt verwijzingen naar de traditie van het weergeven van het menselijk lichaam in de (beeldhouw)kunst met mythologische thema’s en hedendaagse pop-cultuur.

Ingeborg studeerde 3D-multimediale vormgeving aan de School of Arts in Gent. Ze woont en werkt in Gent, België.

portfolio

contact:
het vogelnest t.a.v. ingeborg deglein
nieuwevaart 118D/201-204
9000 gent

email: deglein.ingeborg@gmail.com