Prikbord


(Deze prikbordpagina wordt slechts sporadisch aangevuld. Wil je helemaal up to date blijven? Word onze facebookvriend!)

MAART – JUNI 2014/  Een groep enthousiaste vrijwiligers/buurtbewoners en buurtorganisaties sloegen kort na Cinema Forum de handen in elkaar en zullen vanaf juni samen een heus zomercafé openen in het gewezen “winkeltje” van de oude Uco-fabriek in de Maisstraat.

 

Vanaf 13 juni t.e.m. 7 september 2014 zal het Uco été – zomercafé geopend zijn op vrijdag en zondag. Er staan tal van activiteiten op het programma… Meer info en de laatste nieuwtjes op de facebookpagina van het Bloemekensforum.

 

het vogelnest - uco été

 

SEPTEMBER 2013/ Fietsival

 

fietsival bloemekenswijk

 

JUNI 2013/ Cinema Forum – Elly Van Eeghem

 

cinema forum  cinema forum bloemekenswijk

 

 MEI 2013/  inhuldiging Givebox Bloemekenswijk

 

 givebox bloemekenswijk  givebox bloemekenswijk

 

MEI 2013/ tentoonstelling EI#3/polytalent

 

affiche EI#3expo EI#3/polytalent

 

APRIL 2013/ zeefdruktoestel, workshops

 

zeefdruktoestel  zeefdruk workshop

 

MAART 2013/ Onze derde jaarlijkse lente-expo komt op kousevoeten dichterbij en we hebben er ongelooflijk veel zin in! De laatste voorbereidingen van ‘EI#3/polytalent’ worden getroffen en het belooft een goedgevulde driedaagse te worden met tal van activiteiten voor jong en oud. Gastkunstenaar van dienst is niemand minder dan creatief duizendpoot Herman Brood (i.s.m. manager Koos Van Dijk). Onze grote publiciteitsmolen wordt heel binnenkort op gang getrokken, maar hier alvast een voorsmaakje… 😉

Meer info en het volledige programma: www.hetvogelnest.be/EI3!!!

 

teaser-affiche EI#3

 

MAART 2013/ Omdat de Gentse grote kuis niet altijd over het schoonvegen van straten hoeft te gaan, besloot de Bloemekenswijk het dit jaar over een andere boeg te gooien. Onder het motto ‘Bloemekenswijk recyKLEERt’ pakt het buurtwerk
op zondag 17 maart uit met een groot recy-KLEER-festijn in zaal cameo van het buurtcentrum. Na Berlijn en Brussel krijgt ook de Bloemekenswijk op deze dag haar eigen ‘givebox’, gemaakt door en in ons vogelnest! Meer info: Buurtwerk Bloemekenswijk, Fr. Van Ryhovelaan 119 / tel. 09 227 77 88 / buurtwerking.bloemekenswijk@gent.be

 

recykleert

 

NOVEMBER 2012/ Op 9 december 2012 vindt de tweede editie plaats van de ‘Eco Urban Crafts Market’. Van 13 tot 18 u kan je op de binnenkoer van het Huis van Alijn terrecht om (alsnog) een handgemaakt én ecologisch kerstcadeau op de kop te tikken. De toegang is gratis… Van harte welkom!

 

Eco Urban Crafts Market

 

NOVEMBER 2012/ Buurtcentrum bloemekenswijk organiseert op 1 december ‘Iets met textiel’ en ook het vogelnest vzw is van de partij!

 

SEPTEMBER 2012/ OPEN ATELIERDAGEN: op 20 en 21 oktober 2012 opent het vogelnest vzw de deuren tijdens de open atelierdagen. Meer info volgt binnenkort…

 

APRIL 2012/ met trots kondigen we jullie onze volgende tentoonstelling aan: EI#2! Dit evenement gaat door in de tentoonstellingsruimte van het vogelnest vzw op 18, 19 en 20 mei 2012.

In tegenstelling tot de vorige editie kozen we dit jaar voor een drie-dagen programma met voor ieder wat wils. Naast een doorlopende expositie met uiteenlopend werk van de residerende kunstenaars en gastkunstenaar Erica Il Cane is er ruimte voor liefhebbers van niet te serieuze vernissages en tombola’s (vrijdag), street art (zaterdag) en marktjes met ecologische én handgemaakte spulletjes (zondag).

De toegang is volledig gratis; iedereen is van harte welkom!

Meer info en het volledige programma vind je hier. Wie nog meer wil weten kan ook een kijkje nemen op onze regelmatig geupdate facebookpagina.

 

1gr

APRIL 2012/ aankondiging street art evenement ‘de wondere wereld van Erica Il Cane’ – 4 tot 10 mei:

het vogelnest nodigt de italiaanse street art kunstenaar Erica Il Cane uit om zijn creatieve lusten bot te vieren op drie aangrenzende muren van onze buitengevel. Wie het kunstwerk van meer dan 100m² live wil zien groeien is meer dan welkom… Via onze facebookpagina kan gevolgd worden wanneer de kunstenaar effectief aan het werk is.

Geniet van deze unieke mogelijkheid om Erica Il Cane aan het werk te zien en laat je onderdompelen in zijn wonderbaarlijke en fantasierijke wereld! klik hier voor meer info.

 

uitnodiging 'de wondere wereld'

 

FEBRUARI 2012/ WORKSHOP de GROENE long/lever – omtrent bioventilatie en waterzuivering – 24 maart 2012 van 13-18u

Eind volgende maand organiseert het vogelnest vzw in samenwerking met MIER.vzw haar eerste workshop: ‘de GROENE long/lever’ – omtrent bioventilatie en waterzuivering. Meer info vind je hier en op onze facebook-pagina.

 

flyer 'groene long'

 

DECEMBER 2011/ LETS-Gent vzw: vanaf heden is het vogelnest vzw lid van LETS-Gent.vzw. LETS staat voor ‘Local Exchange and Trade System’ (Lokaal uitwisselingssysteem) en heeft als doel het sociaal weefsel te verstevigen, de bewustmaking rond het anders omgaan met geld te stimuleren, de afhankelijkheid van ons monetair systeem te verkleinen, te experimenteren met kleinschaligheid en sociale economie in de praktijk, hergebruik en gedeeld gebruik van goederen aan te moedigen en mensen in hun eigenwaarde en zelfrespect te versterken. Meer informatie vind je op www.letsgent.be. Dus iedereen die stropkes wil ‘verdienen’ of ‘uitgeven’; wees welkom in het vogelnest!

 

logo Lets Gent

 

DECEMBER 2011/ nieuwe vogels: enkele bewoners hebben ondertussen hun nest verlaten om nieuwe horizonten op te zoeken en in oktober en november zijn er maar liefst 4 nieuwe kunstenaars toegetreden tot het vogelnest vzw:

– mai waelkens (binnenhuisarchitect & product designer)
– stien bekaert (grafiek)
– celine vyncke (meubelrestauratie & -stoffering)
– tine van steen (textielkunst & -accessoires)

Meer informatie en portfolia van onze residerende kunstenaars zijn te vinden via de kunstenaars-link in het menu boven…

 

JULI 2011/ artikel KUNSTLETTER[s]: enkele weken na de opening kwam Ward van KUNSTWERK[t] ons interviewen. Wie het tijdschrift KL[s] nog niet kent kan via de kunstwerkt-website het laatste exemplaar downloaden als PDF.

 

KL_2011_3

 

JULI 2011/ maak kennis met het onze kunstenaars! Vanaf heden kan je op deze site meer te weten komen van onze residerende kunstenaars (via kunstenaars => huidige kunstenaars). Je kan er lezen wie ze zijn en wat ze doen en er een paar voorbeelden van hun werken bekijken.

 

27-29 MEI 2011/ openingstentoonstelling EI #1: onze eerste tentoonstelling is achter de rug. Bij deze willen we iedereen van harte danken voor hun medewerking en/of bezoek! Wie het gemist heeft of nog eens met ons wil terugblikken kan via ‘evenementen => tentoonstellingen’ alvast enkele foto’s van EI#1 bekijken. Voor wie er niet genoeg van krijgt is er uiteraard nog onze regelmatig geupdate facebookpagina.

affiche EI#1

 

MEI 2011/ het vogelnest vzw gaat verder online! Op onze facebook-pagina kan je terecht voor een overzicht van de werkzaamheden in het vogelnest en blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Op youtube kan je de opbouw van de modules bekijken. Zeker de moeite waard om eens te bekijken (en beluisteren)!

 

MEI 2011/ welkom op de nieuwe website van het vogelnest vzw. De oude site werd in een nieuw jasje gestoken en grondig uitgebreid. Zo kan u voortaan o.a. kennis maken met het recente werk van onze residerende kunstenaars en is er een plaatsje voorzien voor de activiteiten en evenementen die het vogelnest organiseert. Verken de nieuwe site via de bovenstaande menubalk.