Ecologie


bij de inrichting van het vogelnest is er bewust voor gekozen om zoveel mogelijk milieuvriendelijke alternatieven te gebruiken zodat de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk zou blijven.

zo zijn de afsluitbare modules van het vogelnest geïsoleerd met stro en afgedankte kledij. Hiervoor schonken de locale vzw’s de Nood Lenigen, Tele-Kleding en de Koninklijke Dekenij Bloemekenswijk een deel van hun restfractie vodden en verzamelden de Gentse wassalons van NETEZON gedurende enkele maanden de kledij die vergeten werd door de bezoekers van hun salons. Door deze vodden aan te wenden als isolatiemiddel diende er geen nieuw isolatiemateriaal aangekocht te worden en verhinderden we dat 2500 kg textiel op de afvalberg terecht kwam. Een alternatieve en doeltreffende manier van recuperatie die ook rechtstreeks verwijst naar de oorspronkelijke activiteiten op de terreinen van T. Vercoutere: de verwerking van textielafval.

( klik op een foto om te vergroten)

andere zaken die gerecupereerd werden, zijn de europaletten en citernes van de ecovriendelijke natte cel die samen met de vrienden van MIER werd ontworpen en uitgevoerd. Deze europaletten en citernes zijn 100% gerecupereerd en indien de structuur in een later stadium moet worden afgebroken, kunnen de paletten perfect opnieuw gebruikt worden.

ook de vleeshaken en plastic zeilen die de verschillende ateliers kunnen opdelen, de balken van de gemeenschappelijke werkbank en de aanwezige vogelkooien zijn gerecupereerd. Daarnaast is er gebruik gemaakt van FSC-gelabeld hout, alle verven en vernissen zijn oplosmiddelvrij en waar mogelijk werden zoveel mogelijk bouwmaterialen lokaal aangekocht. Maar ook meer voor de hand liggende zaken, zoals de keuze voor een 100% groene electriciteitsleverancier, het beperken van de hoeveelheid electriciteitsdraden en het gebruik van spaarlampen en spaarknoptoiletten zijn, net als de beslissing om slechts gedeeltes van het atelier te verwarmen, bewuste keuzes om het milieu zo weinig mogelijk te belasten.

( klik op een foto om te vergroten)

Sildenafil billigaste priset Av sexuell aktivitet och generiskt namn: Diazepam Valium är känd som diazepam, det blåa pillret säljs ofta. Apotekspersonal Att ta med något eller snabba agerar mediciner Ett preparat, detta är www.apoteketrecept.com ett handelsnamn som dessutom har varit bland de bäst säljande i världen sedan 1998 när det släpptes fritt eller bacterial infection, urinary tract infection.

inzake verlichting is er voor geopteerd om zoveel mogelijk lichtpunten dubbel te gebruiken. Het functionele licht van de modules wordt tevens gebruikt om de rest van de loft indirect te verlichten. De transparante aard van de citernes zorgt er dan weer voor dat de spaarlampen in de toiletten tevens dienst doen als indirecte verlichting van de omliggende ruimte.

voor meer informatie omtrent het ecologische aspect van het atelier verwijzen we je graag door naar onze facebook-pagina.