het vogelnest vzw

Workshops

Op dit ogenblik werken we achter de schermen aan de voorbereidingen van een reeks workshops voor het voorjaar van 2022. Deze activiteiten zijn  toegankelijk voor iedereen die een nieuwe techniek willen aanleren. De workshops worden begeleid door gepassioneerde en gedreven kunstenaars. Ben je geinteresseerd in een van onze workshops? Stuur gerust een mailtje naar workshops@hetvogelnest.be.. Hou zeker ook onze facebookpagina in de gaten voor meer info.

INITIATIE LEPELSNIJDEN

In deze workshop leer je met enkele handgereedschappen een lepel snijden uit een blok hout. We maken gebruik van de ‘whittling’- methode, waarbij een stuk hout in de hand gehouden wordt tijdens het snijden. Volgende onderdelen komen aan bod: inspiratie, materialen, tools en ontwerp. 

INITIATIE ZEEFDRUK (TEXTIEL)

Zeefdruk is een grafische techniek waarbij een afbeelding door middel van een zeef en rakel overgebracht wordt op een nieuwe ondergrond, voornamelijk papier of textiel.

Er zijn drie belangrijke onderdelen in het maken van een zeefdruk: een geschikt ontwerp maken, de afbeelding overbrengen op een zeef en het drukken zelf. Bij elk onderdeel wordt de nodige uitleg gegeven en is begeleiding voorzien om je op weg te helpen.